Handbook
Welkom op
Pokémon Journey!

Heb je altijd al een Pokémon trainer, coördinator of breeder willen zijn? Of bewandel jij liever het gevaarlijke pad van een Team Rocket Grunt? Samen met andere leden schrijf jij het verhaal van jouw geheel eigen personage. Doorkruis regio's, vang je favoriete Pokémon en maak nieuwe vrienden onderweg. Laat het avontuur beginnen!
WELCOME, GUEST!
PLEASE Login OR Register.


HANDBOOK
000. WELKOM


Hallo daar! Aangenaam kennis te maken. Mijn naam is OAK, maar men noemt mij ook wel de Pokémon Professor. Voor sommige mensen zijn Pokémon als huisdieren. Andere gebruiken ze om mee te vechten. Als voor mezelf: ik studeer Pokémon als beroep.

Het is mij een genoegen om je vandaag als nieuwe trainer te verwelkomen in de wereld van Pokémon! In dit trainer handboek staat alles wat je moet weten. Lees deze goed door voordat je op pad gaat. Op die manier ben je het beste voorbereid op het avontuur dat je te wachten staat.

Je eigen Pokémon legende staat op het punt te beginnen! Een wereld van dromen en uitdagingen staat je te wachten. Veel succes!

Ben je volledig nieuw hier? Lees dan eerst de nieuwelingen handleiding!
001. Starter Pokémon


Vandaag krijg je de kans om je starter Pokémon te kiezen! Je hebt twee opties. Kies wijs, want een starter is een partner voor het leven en dit kun je niet meer terugdraaien.

1. Starter Pokémon
Iedere beginnende trainer, coördinator of breeder krijgt de kans om bij de professor van hun regio langs te gaan om daar een starter Pokémon op te halen. De keuze bestaat hier telkens uit drie verschillende Pokémon. Een vuur Pokémon, een water Pokémon of een gras Pokémon. Wanneer je eenmaal je starter uit een regio hebt gekozen, kun je niet nog een starter Pokémon halen uit een andere regio. Ook kun je enkel een starter Pokémon ophalen in de regio’s die op het moment open zijn om in te RPGen. Je kiest een starter door een topic te openen in het lab van de Pokémon professor van de betreffende regio. Hierin beschrijf je hoe jouw karakter zijn starter komt ophalen. Onthoudt dat deze keuze niet meer veranderd kan worden!

2. Eigen keuze
Soms zijn er trainers, coördinators of breeders die al een Pokémon hebben om mee te beginnen en dus niet meer een starter hoeven te kiezen in het lab. Deze mensen mogen maximaal drie Pokémon hebben, waarvan het level niet hoger mag zijn dan level 20. Ook is het niet toegestaan om een fossiel Pokémon te hebben als starter. De Pokémon die je kiest mogen uit alle regio's komen, zolang je verzint hoe jouw personage aan die Pokémon is gekomen en je dit in je karakterkaart beschrijft. Het team zal dit vervolgens goedkeuren of niet. Wanneer je karakter eenmaal is geaccepteerd en je een pokédex hebt aangemaakt, kun je beginnen met RPGen!

Er zijn een aantal Pokémon die verboden zijn om te kiezen als starter Pokémon. Onderstaande lijst geeft een overzicht met Pokémon die NIET in het bezit van je karakter mogen zijn VOORDAT deze de RPG binnen komt. Onthoud dat, indien mogelijk, deze Pokémon wel verkregen mogen worden in de RPG.

De lijst met verboden Pokémon:
# Alle legendarische Pokémon
# Alle Ultra Beasts
# Alle shiny Pokémon
#137 Porygon
#138 Omanyte
#139 Omastar
#140 Kabuto
#141 Kabutops
#142 Aerodactyl
#233 Porygon2
#345 Lileep
#346 Cradily
#347 Anorith
#348 Armaldo
#408 Cranidos
#409 Rampardos
#410 Shieldon
#411 Bastiodon
#442 Spiritomb
#474 Porygon-Z
#489 Phione
#564 Tirtouga
#565 Carracosta
#566 Archen
#567 Archeops
#696 Tyrunt
#697 Tyrantrum
#698 Amaura
#699 Aurorus
#772 Type:Null
#773 Silvally

002. Trainer types

Iedereen heeft zijn eigen doel in de wereld van pokémon. De een houdt ervan om pokémon te trainen en wil de badges winnen van de gyms, de ander is juist meer van de schoonheid van de pokémon en wil de ribbons winnen van de contests en iemand anders houdt juist meer van het fokken van de beste, mooiste en misschien zelfs sterkste pokémon in alle regio's en wil de titels van de shows winnen. Hier in dit topic leggen we de verschillende types uit waar je uit kunt kiezen. Aan elk type hangen weer andere voordelen.

Op Pokémon Journey ben je niet verplicht om bijvoorbeeld alleen gyms te doen als je voor trainer kiest. Je kiest één specialisatie, maar je kunt als je wilt aan alle drie de soorten wedstrijden meedoen: contest, gyms èn shows. Echter kun je niet genieten van alle drie de voordelen en daarom kies je één hoofdtype waar je karakter zich dan met name op richt. Dit type kan veranderd worden met een Type Switch, welke te verkrijgen is in de Pokéshop. De andere types mag je neerzetten als hobby's van jouw personage.

Trainer
Een trainer is iemand die langs de gyms gaat om daar de verschillende badges te winnen van de gymleaders. Trainers trainen hun Pokémon meestal op kracht, hoe sterker en beter ze zijn in hun aanvallen hoe makkelijker een trainer kan winnen van een gymleader. De meeste trainers beginnen hun reis op een leeftijd van 11, wanneer ze hun eerste Pokémon ontvangen van het lab. De meeste trainers hebben één ultieme goal: om alle badges te winnen en te worden benoemd tot Pokémon Champion.

Voordelen
50% korting op de evolutiestenen


Coördinator
Een coördinator is iemand die meedoet aan contests om daar de ribbons te winnen. Hun trainingsstijl lijkt veel op die van trainers, alleen focussen ze zich meer op de schoonheid en uitstraling van hun Pokémon en diens aanvallen. Dit zijn namelijk de belangrijkste factoren om punten mee te winnen in contests. Het aantal punten dat een coördinator kan winnen voor een ribbon hangt af van de competitie en het aantal ribbons dat de coördinator al in zijn bezit heeft.Net als trainers mogen coördinators een starter Pokémon ophalen in het lab als ze 11 jaar zijn. Hun doel is om 5 ribbons te winnen, aangezien ze dan mee mogen doen aan het Grand Festival. Als ze hiervan winnen, krijgen ze de Ribbon Cup en mogen ze de titel Top Coördinator met zich meedragen.

Voordelen
50% korting op de fashion shop
50% korting op Pokéball Seals


Breeder
Een breeder is iemand die meedoet aan shows om daar de titels voor Pokémon te winnen die zij zelf gefokt hebben. Breeders letten meer op het uiterlijk, potential en de mogelijkheden van een pokémon dan de andere types doen. Ze selecteren en fokken Pokémon om specifieke eigenschappen te verbeteren, zoals kenmerken in uiterlijk, aanvallen, individuele kwaliteiten en karakters. De hoogste rang die een Breeder kan halen is Grand Master.

Voordelen
Geen verzorgingskosten bij het fokken van Pokémon
Mogelijkheid om een eigen fokkerij te openen

003. Pokémon CatchingVoor het vangen van een Pokémon heb je uiteraard een poké ball nodig. Deze kun je kopen bij de Pokéball Guru. Onthoud dat je de juiste Poké ball moet kopen, een normale pokéball voor het vangen van normale Pokémon en een shiny pokéball voor het vangen van shiny Pokémon (deze zijn uiteraard een stuk duurder). Ieder nieuw karakter krijgt vijf pokéballs cadeau van de professor van zijn regio. Deze pokéballs kun je in het begin gebruiken, zodat je alvast een team kunt opstarten zonder dat je zelf een pokéball hoeft te kopen in de winkel. Een lege pokéball verdwijnt uit je inventory als je een pokémon gevangen hebt.

Voor het vangen van een Pokémon, maak je een post in de juiste regio en in het juiste gebied. Ieder gebied heeft weer andere Pokémon en daar moet je rekening mee houden, dus let goed op waar je het topic opent en welke pokémon je wilt vangen, want het kan zo zijn dat die pokémon niet vangbaar is in het betreffende gebied. Voor uitzonderingen moet je eerst toestemming hebben van een teamlid. Bij elk rpg-board op het forum zie je een pokéball icoontje. Als je hierover heen hovert krijg je de Pokémon te zien die je in dat gebied kan vangen. Alleen de pre-evoluties staan erop, maar de evoluties leven ook in dat gebied. Als je denkt dat je team sterk genoeg is mag je het ook tegen deze Pokémon opnemen.

Pokémon Vangen
In je post beschrijf je hoe je met je Pokémon de wilde Pokémon probeert te vangen. Op het einde gooi je de pokéball en plaats je je bericht. Vervolgens klik je op de button om een melding te maken van je topic, zodat een teamlid naar jouw post kan kijken en kan beslissen of je de Pokémon gevangen hebt of niet. Zorg ervoor dat je de juist reden voor de melding invoert, in dit geval is het de optie ‘Pokémon vangen’.

Het team zal je post beoordelen de hand van de kwaliteit van de post, de zeldzaamheid van de Pokémon en de inzet van de rpger. Realisme is ook een belangrijke factor, een Pokémon van level 5 kan nooit tegen een Pokémon van level 50 op. Het level van de wilde Pokémon die jij probeert te vangen, heeft hetzelfde of een lager level dan de Pokémon waarmee je vecht. Indien je meerdere Pokémon gebruikt, want dat mag, zal het hoogste level van je gebruikte Pokémon tellen.

Succes
Er zijn drie dingen die kunnen gebeuren wanneer je post geplaatst is. De eerste optie is dat je succes hebt en de Pokémon vangt. De Pokémon wordt automatisch bij je team of in je Pokémon PC gezet door een teamlid. Ook wordt gevraagd of je de nicknaam van je Pokémon wilt veranderen. Dit kan in het New Teammember topic. De Pokémon kent de standaard aanvallen die bij zijn level horen (zie pokédex). Het level van de Pokémon die je vangt wordt bepaald door het team. Het geslacht mag je zelf bepalen, maar het is belangrijk dat je in je post wel duidelijk hij of zij gebruikt, zodat het team weet of de Pokémon een mannetje of vrouwtje is. Doe je dit niet dat zal het team zelf beslissen en dan kan je dit niet meer wijzigen.
Eenmaal de Pokémon is gevangen mag je deze toevoegen aan je Pokédex, vergeet dit niet te doen!

No-Succes
De tweede optie is dat de Pokémon weer uit de pokéball ontsnapt, maar dat deze nog steeds in staat is om te vechten. Dit kan betekenen dat je de Pokémon niet genoeg verzwakt hebt en daarom zou je het dus nogmaals moeten proberen in een volgende post. Wat ook nog kan voorkomen is dat je de Pokémon helemaal niet vangt en deze vlucht. Als een Pokémon vlucht betekend dat dat je geen pogingen meer krijgt om hem te vangen. Je moet dan waarschijnlijk beter trainen en het later in een ander topic nog eens proberen.

Bij Information staat een topic dat een voorbeeld laat zien bij het vangen van een Pokémon.

Levels wilde Pokémon
Voor de levels van een wilde Pokémon bestaat er een bepaalde richtlijn. Onthoud wel dat dit een richtlijn is, dus de levels kunnen, afhankelijk van de post, afwijken. Het maximale level wordt bereikt wanneer iemand veel moeite in een vangst heeft gestoken. In de tabel hieronder staan de levels aangegeven. “Eigen pokémon” is de Pokémon die gebruikt is in het gevecht tegen de wilde Pokémon. Wanneer er meer dan één is gebruikt, gaat het om de Pokémon van het hoogste level.

Eigen Pokémon Level wilde Pokémon
Lv1 > Lv4 Lv1 > Lv2
Lv5 > Lv10 Lv2 > Lv8
Lv11 > Lv15 Lv8 > Lv12
Lv16 > Lv22 Lv12 > Lv18
Lv23 > Lv28 Lv18 > Lv22
Lv29 > Lv35 Lv22 > Lv27
Lv36 > Lv42 Lv27 > Lv30
Lv43 > Lv52 Lv30 > Lv34
Lv53 > Lv60 Lv34 > Lv38
Lv61 > Lv70 Lv38 > Lv42
Lv71 > Lv100 Lv42 > Lv45


Shiny's
Het level van Shiny's liggen anders. Gezien de zeldzaamheid van een Shiny Pokémon, gaan deze minimaal twee klasses lager zitten. Stel je dus voor dat iemand met een Pokémon van in de level 50, waar deze normaal een Pokémon rond lv.33 zou krijgen, een shiny probeert te vangen. Deze zal dan hooguit lv.27 zijn. Let er ook op dat shiny's een lagere catchrate hebben.

Friend Safari
Voor de Friend Safari gelden vanaf Lv36 (eigen Pokémon) andere levels. Zie hiervoor onderstaand rijtje. Dit lijstje geldt ook voor leden van Team Rocket en de Rangers. Zij kunnen Pokémon vangen van een hoger level.

Eigen Pokémon Level wilde Pokémon
Lv36 > Lv42 Lv27 > Lv32
Lv43 > Lv52 Lv30 > Lv38
Lv53 > Lv60 Lv35 > Lv44
Lv61 > Lv70 Lv42 > Lv50
Lv71 > Lv79 Lv45 > Lv55
Lv80 > Lv100 Lv48 > Lv60

003.1 Fishing


Vol goede moed gooi je de hengel het water in en blijf je gespannen bij de waterkant wachten. Het kan minuten duren, misschien zelfs uren, maar uiteindelijk lijk je dan toch beet te hebben. En nu is het een kwestie van timing, voor de vis los komt en er met de buit vandoor gaat. Het is een heuse sport en zeker niet voor iedereen weggelegd. Weet jij de mooiste Pokémon uit het water te hengelen, of eindig je keer op keer weer met een spartelende Magikarp?

Vissen is vanaf nu een optie bij de 'catch the pokémon' button. Wanneer je een hengel hebt gekocht uit de shop, en in je post hebt neergezet dat je hier gebruik van maakt, zal er al snel een melding komen of je beet hebt of niet. Zo ja, mag je besluiten of je de vis weer laat gaan, ertegen vecht, of misschien zelfs vangt als nieuwe aanwinst in je team. Het level van de pokémon aan de hengel hangt af van het eigen level. Ook wil het nog wel eens voorkomen dat de vis een hoger potential/speciale ability e.d. heeft. Dit hangt er helemaal van af of je een ervaren visser bent of niet.

Er zijn een aantal pokémon die vanaf nu ook alleen met de hengel verkrijgbaar zijn. Let op dat deze pokémon niet overal voorkomen! Je zult voordat je besluit naar een specifieke pokémon te vissen, wel rekening moeten houden met het gebied.

Rod Only*
*Deze pokémon zijn ook te vinden indien er gebruik wordt gemaakt van een Aqua Suit.


Rod + Land


May the fishing odds be ever in your favor!

004. Pokémon TrainingLevelen
Voor het levelen van je Pokémon heb je punten nodig. Punten verdien je door rpgen en achievements te behalen. Wanneer je je Pokémon een level of aantal levels omhoog wilt laten gaan, kan je levels 'kopen' in dit topic. Het team controleert je aanmelding en past het level van de Pokémon aan op je profiel. Een Pokémon kan maximaal level 100 halen en kan alleen levelen als hij in je team zit.

Hoeveel punten een level kost hangt af van de categorie. Zie hieronder voor het overzicht.

Levelcategorie Punten
lv 1 > 10 2 punten per level
lv 10 > 20 4 punten per level
lv 20 > 30 6 punten per level
lv 30 > 40 8 punten per level
lv 40 > 50 10 punten per level
lv 50 > 60 20 punten per level
lv 60 > 70 22 punten per level
lv 70 > 80 24 punten per level
lv 80 > 90 26 punten per level
lv 90 > 100 28 punten per level

Aanvallen
Het leren van aanvallen komt eigenlijk met het levelen samen. Een Pokémon leert een aanval als hij hiervoor het juiste level heeft gehaald (zie pokédex). Om een voorbeeld te geven. Een Froakie van level 10 kent de aanvallen: Pound, Growl, Bubble, Quick Attack en Lick. Verder is een Pokémon ook nog in staat om TM's en HM's te leren. Dit zijn aanvallen die je kunt kopen in de TM & HM shop. Een Pokémon kan niet alle TM's en HM's leren, daarvoor zul je de pokédex moeten raadplegen. Als je eenmaal een juiste aanval hebt gekozen en deze hebt gekocht uit de shop, mag je de aanval aan één van je Pokémon leren. Dit kan in het TM/HM learning topic. Zodra je de melding hebt geplaatst, mag je de aanval in je pokédex noteren en in de rpg gebruiken. Een TM kan je één keer gebruiken, en zal ook uit je inventory verdwijnen eenmaal je deze op een Pokémon hebt gebruikt. Een HM heeft dit niet en eenmaal deze gekocht is kan je hem altijd gebruiken voor al je Pokémon.


005. Pokémon Evolving(Lv. 16)

Het evolueren van een pokémon betekent dat jouw pokémon veranderd van stage, vorm en soms zelfs van type. Een pokémon wordt meestal groter of sterker, maar kan ook weer nieuwe soorten aanvallen leren door het evolueren. Wanneer je een pokémon evolueert, zijn er een paar eisen waar je aan moet voldoen. Deze eisen hangen af van welke pokémon je wilt evolueren, iedere pokémon kan zo weer verschillend zijn. Om te evolueren moet een pokémon in je team zitten. Er zijn genoeg sites waar je kan vinden wanneer jouw pokémon moet evolueren. Sites zoals Serebii.com, pldh.net en nog veel meer. Zoek desnoods jouw Pokémon eens op met Google, dan vind je vast genoeg sites waar staat wanneer hij of zij kan evolueren en hoe. Op Pokémon Journey mag je zelf beslissen of je jouw Pokémon evolueert of niet, onthoudt wel dat als een Pokémon door een evolutie een type erbij krijgt, jouw Pokémon aanvallen die bij dat type hoort niet kan leren als deze niet is geëvolueerd.

Bedenk wel dat jouw Pokémon het juiste level en/of item nodig heeft om te kunnen evolueren, informatie hiervoor kun je vinden in een pokédex. Sommige Pokémon hebben evolutiestenen of een trade nodig om te evolueren, deze kun je in dit topic kopen. Er zijn ook Pokémon die pas kunnen evolueren als ze een bepaalde Pokémon in hun team hebben zitten en Pokémon die pas kunnen evolueren als ze bij een bepaalde plek zijn of er een bepaald seizoen is of een bepaald weer, zoek de Pokémon op die jij wilt evolueren en kijk hoe deze kan evolueren.

Na het evolueren van een pokémon moet je dit altijd even melden in het new teammember topic, zodat een teamlid dit voor jou kan veranderen op je profiel. Vergeet niet om je pokédex aan te passen en je pokémon team in je karakterkaart.
005.1 Mega-evolvingMega-evolutie wordt beschreven als een evolutie die alle evoluties overtreft, een transformatie die alleen in de regio Kalos te vinden is. Het wordt ook wel het grootste mysterie van Pokémon genoemd.
Naast het verkrijgen van grotere kracht kunnen megageëvolueerde Pokémon ook hun Ability veranderen, of zelfs hun type. Mega-evoluties worden geïdentificeerd door het woord 'mega', dat voor de naam van de Pokémon komt. De Tower of Mastery in Kalos is toegewijd aan het mysterie van de mega-evolutie. Volgens de legende was Lucario de eerste Pokémon die mega-evolueerde.

Pokémon kunnen mega-evolueren, als de trainer een speciale steen in zijn bezit heeft. Deze wordt de Key Stone genoemd. Als een Pokémon zijn Mega Stone vasthoudt, weerklinken de Key Stone en Mega Stone zodat mega-evolutie mogelijk wordt. Er wordt gezegd dat tevens de sterke band tussen een Pokémon en zijn Trainer een belangrijke oorzaak is voor de activatie van mega-evolutie.

Mega-evolutie is niet voor alle Pokémon mogelijk. Alleen bepaalde Pokémon kunnen onder bepaalde voorwaarden mega-evolueren. Een van die voorwaarden is de Mega Stone. Dit zijn speciale stenen die bestaan voor elke Pokémon die kan mega-evolueren, en elke steen is genoemd naar de Pokémon waaraan hij kracht verleent. Om een Mega Stone te kunnen gebruiken, moet de Pokémon de steen bij zich hebben. De verschillende Mega-stones zijn verkrijgbaar in de Pokémart bij de shop met Evolutionary items.

Om een Key Stone te verkrijgen moet je langs het lab van de professor van je huidige regio gaan. De professor zal vervolgens testen of jij en je Pokémon klaar zijn voor mega-evolutie. Voor Team Rocket-leden werkt dit net wat anders: zij moeten een topic aanmaken in de TR Base en deze aangeven als "Team Rocket". De Elite-leider of Executive zal hier dan reageren. Er hangen bepaalde eisen aan vast, en voldoe je niet aan deze eisen dan mag je nog geen Key Stone ophalen. Deze eisen zijn als volgt:

  • De Pokémon die geschikt is voor de mega-evolutie, moet minimaal level 35 zijn
  • De trainer moet de Pokémon minimaal twee weken (in realistische tijd) in zijn bezit hebben
  • Je kunt maar één van je Pokémon per topic mega-evolueren

Verder is de band tussen trainer en Pokémon zeer belangrijk en de professor zal hier streng naar kijken. Om een Key Stone te ontvangen, open je met je karakter een topic in het lab en omschrijf je hoe je karakter de Key Stone komt ophalen. Vervolgens meld je het topic via de 'Catch the Pokémon' button en klik je de reden 'Key Stone ophalen' aan. Één van de teamleden zal vervolgens bepalen of je de Key Stone hebt ontvangen.

006. Pokémon BreedingWanneer je twee Pokémon met elkaar wilt fokken om een nestje te krijgen, kun je ze bij de Daycare lady achterlaten. Wat je dan moet doen en welke regels hier aan vast zitten, kun je lezen in dit topic. Twee Pokémon kunnen alleen samen een nestje krijgen als ze in dezelfde egg group zitten. De egg groups zijn te vinden in dit topic. Hieronder vind je wat meer informatie over de Pokémon die uit een nestje geboren kunnen worden:

Nestgrootte
Hier op Pokémon Journey is het mogelijk om door het breeden 1 tot en met 6 Pokémon in je nest te krijgen. Het aantal hangt geheel af van een random generator en het aantal Breeder Medals die een trainer behaald heeft.

Soort Pokémon
Dezelfde soort –
Wanneer je twee pokémon van hetzelfde soort met elkaar fokt (bv. Charizard x Charizard), is er 100% kans dat je een Charmander krijgt.
Dezelfde soort, een van de ouders is shiny -
Wanneer je twee pokémon van dezelfde soort, waarvan één van de ouders shiny is, met elkaar fokt (bv. Charizard x Shiny Charizard), heb je 92,3% kans dat je een normale pokémon krijgt, 7,7% kans dat je een shiny pokémon krijgt.
Dezelfde soort, beide ouders zijn shiny –
Wanneer je twee shiny Pokémon van dezelfde soort met elkaar fokt (bv. Shiny Charizard x Shiny Charizard), heb je 15,4% kans dat je een shiny Pokémon krijgt en 84,6% kans dat je een normale Pokémon krijgt.
Verschillende soorten –
Wanneer je twee verschillende Pokémon met elkaar fokt (bijvoorbeeld Charizard x Dragonair), heb je 50% kans dat je de soort van de moeder krijgt, 50% kans dat je de soort van de vader krijgt.
Verschillende soorten, een van de ouders is shiny –
Wanneer je twee verschillende pokémon met elkaar fokt, waarvan één van de ouders shiny is (bv. Charizard x Shiny Dragonair), heb je 3,85% kans dat je een shiny pokémon met het soort van de moeder krijgt, 46,15% kans dat je een normale pokémon met het soort van de moeder krijgt, 3,85% kans dat je een shiny pokémon met het soort van de vader krijgt en 46,15% kans dat je een normale pokémon met het soort van de vader krijgt.
Verschillende soorten, beide ouders zijn shiny –
Wanneer je twee verschillende pokémon met elkaar fokt, waarvan beide ouders shiny zijn (bv. Shiny Charizard x Shiny Ekans), heb je 7,7% kans dat je een shiny pokémon met de soort van de moeder of vader krijgt en 92,3% kans dat je een normal Pokémon krijgt.
Geslacht Voor het geslacht heb je per ei 50% kans op een jongen en 50% kans op een meisje, behalve natuurlijk als de gefokte Pokémon van een soort waarbij maar één geslacht mogelijk is.
Potential Potential is een nummer dat de conditie en potentie van je Pokémon weergeeft. Dit nummertje heeft geen limiet en kan dus heel hoog worden als je selectief fokt. Hoe hoger de potential, des te beter de potentie en conditie van een Pokémon, wat voordelig uitwerkt in shows. Iedere starter Pokémon of Pokémon die je vangt begint met potential 1. Wanneer je twee Pokémon fokt, heb je kans dat dit nummer maximaal 10 punten omhoog of maximaal 10 punten omlaag gaat bij de nakomelingen. Wanneer je twee Pokémon fokt die een verschillend potential hebben, kunnen de nakomelingen een potential krijgen die tussen die van de ouders in zit, of 10 punten hoger dan die van de Pokémon met het hoogste potential of 10 punten lager dan die van de Pokémon die het laagste potential heeft.

Voorbeeld: Je hebt een vrouwelijke Charizard met als potential 50 en een mannelijke Charizard met als potential 20 en je fokt deze twee met elkaar. Het potential dat de geboren Pokémon dan kunnen krijgen ligt tussen de 10 en 60. De Pokémon die geboren worden hebben altijd level 1.
006.1 Eigen fokkerijEen breeder heeft ook de mogelijkheid om zijn eigen fokkerij te openen in elk willekeurig gebied van Pokémon Journey. Hier hangen een aantal voordelen aan. Als eerste kun je punten verdienen door je Pokémon aan te bieden als dekpokémon. Ten tweede hoef je geen verblijfskosten te betalen bij de Daycare als je een nestje wilt fokken, immers houd je de Pokémon in je eigen fokkerij. Een fokkerij openen is gratis en kan in het Daycare board door een topic te openen. In een eigen fokkerij kan je dekpokémon beschikbaar stellen waar leden hun Pokémon mee mogen laten breeden. Dit is uiteraard tegen een bepaalde prijs, die je als breeder mag laten afhangen van de potentie en zeldzaamheid van de dekpokémon.

Je mag de opmaak van je fokkerij-topic helemaal zelf bepalen, maar het is wel belangrijk dat je de naam, het geslacht, level en de potentie bij je dekpokémon vermeld. Leden mogen kiezen met welke dekpokémon ze hun pokémon graag willen breeden, en plaatsen vervolgens een aanvraag in het topic van de fokkerij. Eenmaal de breeder hiermee akkoord gaat en de betaling is ontvangen via het punten transfer topic, zorgt hij voor de aanmelding in het Breeding topic. Als de eieren zijn uitgekomen dient de breeder de eieren naar de koper toe te sturen in het Pokémon transfer topic.

Een voorbeeld:
BreederA heeft een eigen fokkerij. Hij biedt zijn mannelijke Blastoise met potentie 60 aan als dekpokémon voor 50 punten. LidB wilt graag met zijn vrouwelijke Garchomp breeden. Hij ziet de Blastoise in de fokkerij van BreederA en besluit dat dit een goede kandidaat is. Hij plaatst een aanvraag in de fokkerij en BreederA gaat hiermee akkoord. LidB betaald de prijs van 50 punten via de punten transfer. Zodra breederA de punten heeft gekregen, plaats hij in het Breeding topic de volgende breeding:

Naam vader: Garchomp
Soort vader: Garchomp normaal
Potential vader: 1
Hidden ability vader:Nee

Naam moeder: Blastoise
Soort moeder: Blastoise normaal
Potential moeder: 60
Hidden ability moeder:Nee

Eigenaar vader: LidB
Eigenaar moeder: BreederA

Eigen fokkerij: Ja
Naam Fokkerij: Fokkerij BreederA

Hieruit worden vervolgens 2 eieren gegenereerd. Een Gible met potentie 20 en een Squirtle met potentie 40. BreederA stuurt de baby Pokémon naar LidB via de Pokémon transfer.
007. Pokémon Battles

De gevechten hier op Pokémon Journey verlopen niet veel anders dan de gevechten die je meestal in de spellen hebt, echter moet je ze hier uitschrijven. Een battle kun je hier aanvragen als je specifiek iemand zoekt om mee te vechten. Leden kunnen je dan benaderen via de pm en samen kunnen jullie dan een topic afspreken. Onthoudt dat een gevecht niet per se een winnaar hoeft te hebben. Maar, spreek je dit wel af, kun je beslissen om punten in te zetten. De winnaar krijgt de punten en na het gevecht dient er dan even een pb'tje gestuurd te worden naar één van de teamleden met een link naar het topic om de punten op te vragen. Als je er samen niet uit komt wie er wint, kan je altijd om een judge vragen. Iemand anders (op afspraak via pb) zal dan het gevecht beoordelen en een winnaar kiezen.

Voordat je een gevecht begint, beslis je eerst met de ander waar je mee vecht en hoeveel Pokémon je maximaal mag gebruiken, dit kan van 1 tot 6 variëren. Je mag dit beslissen via pm maar natuurlijk ook gewoon in de RPG zelf, want je kunt zomaar iemand tegenkomen die met je wilt vechten. Wanneer het gevecht begint mogen jullie zelf beslissen hoe lang jullie doorgaan. Iemand mag zich uiteindelijk terugtrekken, jullie mogen samen beslissen om te stoppen, of iemand wint het gevecht. Die vrijheid is geheel aan jullie.

Tijdens een gevecht zijn er een paar factoren die heel zwaar meetellen. Dit is namelijk het level en of jouw Pokémon in het voordeel is of niet met zijn type (zie pokédex). Wanneer jouw Pokémon in het voordeel is, hoeft hij niet per se een hoger level te hebben om van de andere Pokémon te winnen, maar wanneer je Pokémon niet in het voordeel is, is het gunstiger dat deze een hoger level heeft dan de ander! Als beide Pokémon aan elkaar gewaagd zijn wat betreft type, zal degene die het hoogste level heeft waarschijnlijk sterker zijn, maar natuurlijk ligt het ook aan de tactiek die je gebruikt en aan de manier hoe je de posts schrijft. Wees realistisch, een Pokémon van level 5 kan nooit een Pokémon van level 60 verslaan.
007.1 Battle Maison


Het Battle Maison heet iedereen van harte welkom in Ever Grande City, Hoenn! Het maakt niet uit welk trainertype je bent of dat je al bezig bent met een gym-league, als jij denkt ons uitzonderlijke team van trainers aan te kunnen, ben je vrij om ons uit te dagen! Wie weet win je wel een zeldzaam item..

In het Battle Maison kan je maximaal tien achtereenvolgende 1vs1 gevechten doen. Bij elk gevecht neemt de moeilijkheidsgraad toe, maar zal ook de beloning beter worden. De precieze levels van de tegenstanders zullen niet vermeld worden, maar er kan vanuit gegaan worden dat deze rond het level van de Pokémon van de uitdager liggen en dat ze met het aantal gewonnen gevechten iets hoger worden. Wanneer je één van de gevechten verliest, heb je de uitdaging verloren en wordt de keten verbroken. Over twee weken is het hierna mogelijk de uitdaging opnieuw aan te gaan, waarbij je weer op het laagste niveau begint.

Je tegenstanders zullen worden gegenereerd door een teamlid. De gevechten schrijf je helemaal uit, inclusief de zetten van de tegenstander, maar een teamlid bepaalt of je wint of niet. Om de serie gevechten te starten, open je een topic in het Battle Maison en meld je het met de -button. Heb je een gevecht uitgeschreven en geplaatst, dan maak je opnieuw een melding en zal blijken of je gewonnen hebt of niet.

Naast een aantal mogelijke prijzen die voor alle trainertypes beschikbaar zijn – waaronder punten, Pokéballs, gems en 5-potential Heart Sweets – zijn er ook een aantal items die alleen bij het Battle Maison gewonnen kunnen worden als de uitdager van een bepaald trainertype is. De typespecifieke prijzen zijn als volgt:

Trainertype Prijzen
Trainer TMs, apricorns
Breeder 10-potential Heart Sweets, Free Breed Tickets
Coördinator Accesoires, Ball Capsules, seals
Team Rocket Dark Balls, apricorns
Ranger TMs, apricorns
008. Gyms, contests en showsHier op Pokémon Journey is er voor elke type trainer wel iets om zich mee bezig te houden. Voor de trainers zijn er Gyms, voor de coördinators zijn er Contests en voor de breeders zijn er Shows. Natuurlijk mag iedereen overal aan meedoen en mag een trainer bijvoorbeeld ook een keer een show of contest uit proberen. Echter hangen er bij elk type bepaalde voordelen aan. Lees hier meer over bij 002. Trainer types.

Er zijn een aantal dingen dingen die even besproken worden voordat de gyms, contests en shows worden uitgelegd.

NPC's
NPC betekent None Played Character, dit houdt in dat er niemand is die deze persoon bespeelt. Wanneer je een gymleader uitdaagt die NPC is, mag je deze in je post zelf bespelen. Dit houdt in dat je één grote post maakt waarin je het gevecht omschrijft tussen jou en de gymleader. Op het laatst doe je een aanval met je Pokémon, met de bedoeling de laatste gympokémon uit te schakelen. Een teamlid zal jouw post dan beoordelen en beslissen of je de badge wint of niet.
008.1 Gyms

Trainers kunnen gyms uitdagen. Het is je aangeraden om de gyms op de juiste volgorde te bezoeken, want iedere gym heeft een bepaalde moeilijkheidsgraad. Elke regio heeft een totaal van 8 gyms met elk hun eigen specialiteit. Wanneer je van een gym wint, win je een badge die je trots met je mee mag dragen! Een gymgevecht gaat als volgt: Je maakt een topic aan in de gym en daagt hierin de gymleader uit. Je mag maximaal zes pokémon gebruiken en alleen de uitdager heeft toestemming om tussen Pokémon te wisselen. Nadat je je post hebt geplaatst meld je het gevecht door op de 'Catch the Pokémon!' button te klikken. Het team zal zo snel mogelijk naar je post kijken en bepaald of je uiteindelijk de badge hebt gewonnen of niet. Dit doen ze door de kwaliteit, creativiteit en realisme van je post te bepalen.

Je mag maar meedoen aan de league van één regio. Eerst acht badges in de ene regio, dan pas beginnen aan de volgende. Kies dus goed waar je begint, want daarna kan er niet meer gewisseld worden. In de 'Regio Navigator' vind je alle specifieke informatie over de gyms.

Sinds de vliegtuigverbinding tussen Kalos en Hoenn is geopend, hebben de leagues een nieuwe regeling ingesteld voor de Pokémon die ingezet mogen worden in een gymuitdaging. Voor de Pokémon van de uitdager geldt een maximaal level tot waar ze aan een gym mogen deelnemen. Zijn ze van een hoger level, mogen ze niet in die specifieke gym vechten. Dit geldt alleen voor de Pokémon als individu, en niet voor het gehele team. Heeft de uitdager een Pokémon in zijn team die wel een lager level heeft dan het maximale toegestane level, mag die gewoon ingezet worden.

Gym Maximum Level
Gym 1 t/m 30
Gym 2 t/m 45
Gym 3 t/m 50
Gym 4 t/m 60
Gym 5 t/m 70
Gym 6 t/m 80
Gym 7 t/m 90
Gym 8 geen limiet
008.2 Contest


In een contest gooien deelnemers de schoonheid van hun Pokémon in de strijd in de hoop een ribbon binnen te halen. Het gaat niet om brute kracht, maar hoe goed je het publiek weet te entertainen met behulp van schitterende moves en uiterlijk. Hoe meer ribbons een deelnemer bezit, des te bekender hij wordt in de regio's. Het prijzengeld zal hier ook alleen maar van stijgen. Er zijn verschillende soorten contests, en elk vereist een andere strategie. De één zal meer uitblinken in het ene soort dan het andere, maar het komt er uiteindelijk allemaal op neer dat degene die het meeste indruk weet te maken op de jury, wint. Er zijn standaard drie juryleden die je moet imponeren. Francois de la Mer, Laurent Mignon en Martine Fleur (NPC). Deze juryleden geven je punten op basis van je optreden.

Lees meer over de verschillende soorten contests in het Contests Topic.

Ribbon Contest
Season Contest
Event Contest
Battle Contest
Dance Contest
Dress-up Contest
Sprite Contest
Drawing Contest

008.3 Shows


Zo eens in de zoveel tijd wordt er een show gehouden, waarin Breeders hun gefokte Pokémon aan juryleden kunnen vertonen en titels kunnen winnen. In zo’n show zijn alleen Pokémon toegestaan die van een fokkerij komen, Pokémon die je in het wild zijn gevangen of starter Pokémon mogen niet meedoen aan deze wedstrijden.Shows worden op verschillende locatie's gehouden, de ene keer buiten, de andere keer in een contest hall of gehuurde zaal. Tijdens een show schrijf je een rpg post per Pokémon die je aanmeldt. Hoeveel Pokémon er deel mogen nemen ligt compleet aan het type show waar je aan mee zal doen en kan variëren van één Pokémon tot een compleet nest.

Het is de bedoeling dat je boven elke post gegevens van je Pokémon neerzet. Hierin noteer je van welke fokkerij de Pokémon komt, wie zijn/haar ouders zijn en wat de eventuele egg moves en/of hidden ability zijn. Naast deze gegevens let de jury op de kwaliteit van je post, originaliteit en diverse andere factoren die voor elke show anders zijn. Deze factoren zullen uiteindelijk leiden tot de winnaars van de wedstrijd.

Er zijn vijf shows die gewonnen moeten worden voor iemand zich een top breeder mag noemen. Onderstaand vind je een lijst met informatie over deze vijf shows en wat je moet doen om eraan mee te doen. Shows worden eens in de zoveel tijd door het team aangekondigd, maar gaan pas door met drie aanmeldingen. Ook komt er maximaal één show per maand. Aan de eerste vier shows mag in willekeurige volgorde meegedaan worden. Om deel te mogen nemen aan de laatste show, moet men echter in het bezit zijn van de vier andere medals.

Medal Categorie Beschrijving
Beauty Voor deze categorie moeten de Pokémon er op hun beste uitzien. Ze zullen een ronde lopen over het veld en hun beste houding laten zien aan de jury, waarop ze gekeurd worden. Het gebruik van de wardrobe is aanbevolen.
Agility Een opgesteld parcours zal gelopen moeten worden door de deelnemer en zijn Pokémon. Hier gaat het om gezondheid, snelheid en wendbaarheid.
Power De Pokémon van de juryleden zal een Double Team uitvoeren en aan de deelnemende Pokémon is het om tien hiervan met zijn/haar beste aanvallen te vernielen.
Litter In deze show laat men hun beste nest zien. Het nest met de hoogste Potentials, beste egg-moves, meeste Hidden Abilities en meeste shinies maakt indruk op de jury en gaat naar huis met een medal.
Overall Bij deze laatste show, aan welke pas deelgenomen mag worden na het behalen van de andere vier, gaat het om de top. Bewijs dat je de ultieme breeder bent door je Pokémon in zijn paar seconden spotlight te laten zien dat hij/zij de beste is uit het nest, qua Power, Agility en Beauty.


Natuurlijk is het niet alleen belangrijk voor je status als breeder om deze medals in bezit te hebben. Ook is de maximale nestgrootte ervan afhankelijk. Om dus meer winst uit je nesten te kunnen halen, moet je medals winnen in de shows.

Behaalde medals Maximale nestgrootte
0 3 Pokémon
1 - 2 4 Pokémon
3 - 4 5 Pokémon
5 6 Pokémon


Wat is Potential?
Potential zegt iets over de Pokémon. Het is te verdienen door middel van het winnen van een Show (+10 potential voor de deelnemende Pokémon), het krijgen van een nest (+2 per jonkie) en natuurlijk is er bij het breeden nog altijd kans op hogere potentials onder de jonkies. Maar, wat kan je nou met een Potential? Elke 10 Potential-punten staan gelijk aan een egg-move en mogen in dit topic ingewisseld worden voor een egg-move. Let er dus op dat je je Pokédex goed bijhoudt, want het is belangrijk een goed overzicht te bewaren met alle gekochte egg-moves!

009. Reizen


Het is mogelijk om binnen en tussen de regio's te reizen met behulp van bepaalde reismiddelen, welke in de Pokéshop te koop zijn. Er zijn boten en vluchten die naar Kalos of Hoenn vertrekken. Reis je liever op de rug van je trouwe Pokémon? Dat kan ook, mits de Pokémon de HM move Fly of Surf heeft geleerd.

Binnen Kalos is elk gebied zonder speciale ticket te bereiken, behalve Kiloude City. Hiervoor heeft men een speciale Train Pass nodig.
Binnen Hoenn is elk gebied te bereiken, behalve de eilanden waar een blauwe pas staat aangegeven. Deze zijn enkel te bereiken wanneer één of meerdere van je Pokémon Fly of Surf heeft, of wanneer je de beschikking hebt over een Board Pass. Tot slot is de Seafloor cavern alleen te bereiken met een Aqua Suit. Ook deze vindt men in de Pokéshop.