The curse of the dragon.
Welkom op
Pokémon Journey!

Heb je altijd al een Pokémon trainer, coördinator of breeder willen zijn? Of bewandel jij liever het gevaarlijke pad van een Team Rocket Grunt? Samen met andere leden schrijf jij het verhaal van jouw geheel eigen personage. Doorkruis regio's, vang je favoriete Pokémon en maak nieuwe vrienden onderweg. Laat het avontuur beginnen!
WELCOME, GUEST!
PLEASE Login OR Register.

Deel | 
 

 The curse of the dragon.

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
avatar
Member
Soul Storm
Punten : 214
Gender : Male ♂
Age : 19 years old
Type : Ranger
Rang : Red Ranger
Regions : Hoenn en Kalos
Icon : Mudkip

BerichtOnderwerp: The curse of the dragon.    di nov 17, 2015 8:57 pm

Met zijn armen over elkaar heen geslagen lag Soul in het gras. Zijn ogen keken naar de blauwe hemel. Zijn Houndoom lag naast hem met zijn kopje op zijn poten terwijl zijn rode ogen ook naar de blauwe hemel keken. Het was een poosje geleden dat ze nog iets actiefs hadden gedaan, maar de twee vonden het voor nu wel even welletjes. Ze hadden wel even genoeg van Quests en mensen uit de problemen helpen. Nee, nu hadden ze wat tijd voor zichzelf genomen. En wat was beter dan gewoon in het gras liggen en niks te doen? Juist, niks. Soul grinnikte om zijn woordkeuze. Lui draaide hij zijn hoofd naar rechts toen hij twee Pokémon hoorde ruziën. De Pokémon waren duidelijk in een woordenwisseling en ook Houndoom hief zijn kopje geïrriteerd op. Plotseling creëerde hij wat vuur en zond deze naar de twee Pokémon die snel wegdoken. De ene Pokémon ging weg, maar de andere bleef nijdig naar Houndoom staan kijken. Soul richtte zich op op zijn onderarmen en keek de Pokémon nu gebiologeerd aan. Aan de vorm kon hij zien dat het een Shelgon was, een best wel sterke dragon type. Misschien iets voor in zijn team? Hij had al heel lang niet meer aan het feit gedacht om een teamgenoot te nemen, maar misschien werd het juist tijd om dat wél te doen. Hij had echter geen idee of hij er echt aan moest beginnen. De Shelgon keek woest naar Houndoom, boos zijnde omwille van het feit dat een fire type hem de les had geleerd. Soul wist dat fire types niet erg effectief waren tegen dragon types, maar ze konden het proberen. Nog voordat hij echter een keuze had gemaakt creëerde de desbetreffende Pokémon al een Dragon Breath en zond deze naar hun toe. Houndoom sprong voor zijn trainer en counterde met Flamethrower. De Dragon Breath loste op in de lucht en Soul fronste even met zijn wenkbrauwen. Deze Pokémon was een paar niveaus zwakker dan Houndoom, maar hij wist dat hij hem niet moest onderschatten. Dit gaf Soul echter meer het gevoel dat hij de dragon type moest aannemen in zijn team. Het was al zo lang geleden sinds hij een andere Pokémon had toegelaten in zijn leven na Fever’s dood. Dit moest een uitzondering zijn. Hij moest deze Pokémon vangen. Voor Fever, voor Houndoom en voor zichzelf. Vastberaden kwam de blonde jongen overeind uit zijn luie liggende positie, klaar zijnde voor het gevecht.

‘Oké, Houndoom, schrik hem af met nog een Flamethrower!’ riep Soul. De vuurstraal vloog langs Shelgon heen. De Pokémon trok zijn kopje in om de vlam te ontwijken en waggelde naar Houndoom toe. Soul fronste even met zijn wenkbrauwen toen hij zag hoe traag het ding was, maar besloot om zich daar niet door af te laten leiden. Wie weet deed de Shelgon net alsof hij traag was en kon hij op deze manier Houndoom makkelijk naar zich toe lokken. Nee, voor nu zouden ze op afstanden aan blijven vallen. ‘Gebruik nogmaals Flamethrower!’ Deze keer schramde de fire type attack de Shelgon kort, maar deze gaf geen kik. Plotseling schoot het beest vooruit en raakte Houndoom met een gemikte Dragon Claw. Houndoom sloot kort zijn ogen. ‘Leg je poten op hem zodat hij niet kan ontsnappen. Gebruik daarna Fire Fang!’ Een schild vormde zich om de Shelgon heen terwijl Houndoom zijn poten op de Pokémon legde. Het schild weerde de Fire Fang af en Houndoom sprong naar achteren toen Shelgon een gewaagde Headbutt uitvoerde. Oké, dus dit ding wist Protect. Waarschijnlijk was het nog maar net geëvolueerd en was dit de enige aanval die hij kende. Soul hoopte het maar, want hij wist hoe sterk deze Pokémon uit de hoek konden komen. Het was dan ook wonderbaarlijk te noemen dat hij net een Shelgon en geen Bagon was tegengekomen. Hij had gehoord dat er hier vrij veel rondliepen, op Zangoose’ en Inkay’s na. Plotseling schoot Shelgon weer naar voren en opende zijn bek. Soul wist wat de Shelgon van plan was, maar was niet van plan om het te laten gebeuren. ‘Sla met je poot tegen zijn wang zodat hij zijn Crunch niet kan uitvoeren!’ riep hij. De poot van Houndoom raakte Shelgon vol in het gezicht en geschrokken deinsde de dragon type even achteruit, maar zijn oogjes keken op een furieuze manier naar Houndoom. Soul gromde. Je kon wel merken dat hij meer aan de Ranger-taakjes gehecht raakte dan aan het echte werk. Als hij trainer was geworden, had hij de Pokémon nu waarschijnlijk allang uitgeschakeld. Hij had zijn Houndoom niet voor niets tot zo’n hoog level getraind, maar op de één of andere manier wist deze Pokémon zijn aanvallen of te blokkeren of gewoon totaal te negeren. De gevreesde Flamethrower die elke Pokémon normaal liet sidderen van angst had de Shelgon geen kik laten geven. Nee, dit moest anders aangepakt worden, maar hoe?

Veel tijd om daar over na te denken had hij niet. Shelgon schoot namelijk weer naar voren en gebruikte opnieuw Headbutt. Deze keer kon Houndoom niet meer uitwijken en werd hij volledig geraakt, maar net zoals de Shelgon was hij niet van plan om een kik te geven. ‘Gebruik Flamethrower nu hij op zo’n korte afstand is!’ Nu moest de fire attack toch wel wat schade aanrichten, right? Maar nee, Shelgon besloot om weer eens Protect te gebruiken. De fire attack ketste af tegen het schild. Of ja, het ketste er niet echt langs af. Het ging er eerder langs heen. Heel de aanval werd volledig weergeven, maar het schild blokkeerde de aanval zodat de aanval alle kanten opschoot buiten de juiste. Shelgon’s Protect verminderde en weer schoot de Shelgon naar voren om een Headbutt uit te voeren, maar deze keer wist Soul wat hem te wachten stond. ‘Klem hem tussen je poten en gebruik Bite!’ riep hij. De poten van Houndoom kregen deze keer wel grip op Shelgon. Soul verwachtte half en half dat Shelgon weer Protect zou gebruiken, maar dat deed de Pokémon niet en met triomf zag hij toe dat de Shelgon zijn ogen even dichtkneep toen Houndoom’s sterke kaken zich rond hem vestigden. En toen beseft Soul plotseling hoe het mogelijk was dat Shelgon geen Protect kon gebruiken. Hij had dit in een boek gelezen. Vroeger was hij echt fan van boeken die veel vertelden over de aanvallen van een Pokémon en nu begon het weer wat terug te komen. Protect kon inderdaad dienen als een beschermmiddel tegen sterke aanvallen, maar het wilde wel eens falen als een Pokémon van plan was om meerdere keren achter elkaar te gebruiken. Dit wilde zeggen dat Shelgon’s truc om Houndoom een tweede keer directe schade aan te richten nadat Houndoom’s aanval faalde toch niet altijd wilde werken en dat was iets wat Soul in zijn achterhoofd ging houden. Misschien kon hij zo wel een tactiek vinden waarmee hij Shelgon uiteindelijk kon verslaan. Maar goed, zo ver waren ze nog niet. Hij merkte dat zweetdruppeltjes langs zijn dikke haar naar beneden liep. Hij had niet gedacht dat een gevecht zo vermoeiend kon zijn, zeg. Hij had gedacht dat het altijd redelijk simpel was, maar je moest goed bedenken wat je volgende zet was en hoe effectief die wel niet ging zijn. Had hij dat wel in zich?

Hij had geen tijd om aan zichzelf te twijfelen en dat werd hem sterk duidelijk gemaakt toen Shelgon een Dragon Breath uitvoerde. Gelukkig was Houndoom beter voorbereid op de aanval dan Soul zelf en sprong op tijd weg. De Dragon Breath maakte wat gras kapot en loste daarna op in de lucht. ‘Flamethrower!’ riep Soul. Zoals verwacht gebruikte Shelgon weer eens Protect om zijn eigen hachje te redden. Maar Soul kende een snelle aanval van Houndoom die daar zeker doorheen zou breken. Of die Shelgon in elk geval geen tijd zou gunnen om een tweede schild op te zetten, als dat al zou lukken. ‘Foul Play!’ riep de blonde jongen. Hij wist dat Foul Play gebaseerd was op het aantal attack dat zijn tegenstander had. Dus als Shelgon een hoge attack-status zou hebben, zou de aanval meer schade aanrichten. En hij wist dat Shelgon een goede attacker was, dus dit moest wel veel schade aanrichten. In elk geval was Shelgon niet voorbereid op zoveel kracht. De Pokémon sloot voor een tweede keer vandaag zou ogen toen de aanval hem ongenadig hard raakte. Hij week wat naar achteren en zijn poten begaven het onder zijn lijf. ‘Gebruik Smog!’ riep hij. Smog had een goede kans om poison te veroorzaken. Als hij geluk had… ‘Yes!’ siste Soul toen hij zag dat Shelgon zijn ogen nog feller dichtkneep en dat hij lichtelijk verkrampte. De paarse kleur gaf aan dat hij geraakt was door het bijeffect van de Smog. Plotseling opende hij zijn ogen en gebruikte Dragon Breath. ‘Ontwijk!’ riep Soul nog, maar merkte dat het niet meer ging. Zijn Houndoom werd volledig getroffen door de Dragon Breath. En dat was niet het enige vervelende. Zijn Houndoom raakte ook nog eens verlamd dankzij het bijeffect van de aanval. De Houndoom schudde kort zijn kop en keek geërgerd zijnde naar de Pokémon tegenover hem. De verlamming leek nu nog niet zo’n effect op hem te hebben, maar dat kon later nog altijd het geval zijn. Het werd tijd dat ze er een einde aan zouden maken. ‘Flamethrower!’ riep hij. Helaas gebruikte Shelgon weer eens Protect waardoor de aanval weer geblokkeerd werd, maar dat liet Houndoom niet al te snel opgeven. ‘Foul Play!’ riep Soul. De verlamming sloeg jammer genoeg toe, maar ook Shelgon leek het niet makkelijk te hebben en leek last te hebben van zijn vergiftiging. Mooi zo.

Beide partijen begonnen uitgeput te raken. Soul zag zweetdruppeltjes verschijnen op de flank van zijn Pokémon, maar zag ook dat Shelgon een zieke uitdrukking op zijn gelaat had. Als ze dit goed speelden zouden ze winnen. De Shelgon stoof naar voren en Soul schudde zijn hoofd naar Houndoom toen deze naar beneden zakte en weg wilde springen. ‘Laat hem doen,’ sprak hij en het moest de kalmte in zijn stem zijn die zijn Houndoom waarschuwde dat hij een plan had, want de Houndoom deed geen aanstalten om weg te springen. Soul zag de verbazing in de kleine oogjes van de Shelgon, maar was niet van plan om ook maar iets van zijn idee door te laten lekken. Hij wist dat het nu een goede kans zou zijn dat de verlamming toe zou slaan en dat het al te laat was voor Houndoom om uit te wijken, maar die kans moesten ze dan maar nemen. Nog wachten. Nog heel even wachten… ‘Spring weg!’ riep Soul opeens. Houndoom dook opzij waardoor Shelgon alleen maar lucht hapte. ‘Foul Play!’ riep Soul. Hij zag dat Shelgon een Protect wilde opzetten, maar de Pokémon was te traag en Houndoom was al bij hem voor hij het wist. En dat was dus precies de reden waarom hij had willen wachten tot Shelgon dicht bij genoeg was. Zo zou hij geen tijd meer hebben om zijn Protect op te zetten als Soul een aanval zou gaan uitvoeren. De Foul Play raakte de uitgeputte Shelgon vol. ‘En nu Flamethrower!’ Hij balde zijn vuisten en drukte zijn nagels in zijn handpalmen toen hij opgelucht toezag dat de verlamming nog altijd niet toe sloeg en dat de Shelgon een rode bal van vuur werd toen de Flamethrower hem raakte. Hij hoorde de Shelgon krijsen van pijn en haalde een Poké Ball tevoorschijn. De Shelgon lag uitgeput op de grond, zijn lichaam eindelijk sidderend van het vuur en van uitputting. Ook leek hij nog steeds erg ziek te zijn van de vergiftiging. Soul zag geen reden waarom hij geen Poké Ball zou smijten naar het beest. En dus wierp hij een Poké Ball naar de Shelgon, zag hoe de Pokémon werd opgeslokt in het ding en hoe de Poké Ball begon te schudden. Uitgeput kwam Houndoom overeind, zijn flanken zwoegend van de laatste inspanningen die hij had verricht. Soul wist dat dit gevecht veel energie had gevergd van zijn Pokémon en hoopte dan ook dat het voorbij was. Hij keek naar de schuddende Poké Ball. Een, twee,…
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Member
Riddle Chaika
Punten : 183
Gender : Female ♀
Age : -
Type : Team Rocket
Rang : Capo
Regions : Hoenn en Kalos
Icon : Mudkip

BerichtOnderwerp: Re: The curse of the dragon.    wo nov 18, 2015 6:52 pm
GEFELICITEERD SHELGON LV.30 IS GEVANGEN!
Shelgon is toegevoegd aan je team slot
Geef Shelgon een nicknaam? Ja/Nee


_________________
-
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
 
The curse of the dragon.
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1
 Soortgelijke onderwerpen
-
» Dragon World [RPG]
» Flight of the Dragon
» [Site] Pottermore
» Notitieboekje Norwood - Sidestory Asura's Curse
» Curse of the Castle - RPG topic

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Pokémon Journey :: ► WELCOME TO THE POKÉMON WORLD :: Kalos :: Cyllage City-
Ga naar: