Closed - Friendship dies and true love lies. - Pagina 2
Welkom op
Pokémon Journey!

Heb je altijd al een Pokémon trainer, coördinator of breeder willen zijn? Of bewandel jij liever het gevaarlijke pad van een Team Rocket Grunt? Samen met andere leden schrijf jij het verhaal van jouw geheel eigen personage. Doorkruis regio's, vang je favoriete Pokémon en maak nieuwe vrienden onderweg. Laat het avontuur beginnen!
WELCOME, GUEST!
PLEASE Login OR Register.

Deel | 
 

 Closed - Friendship dies and true love lies.

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
Ga naar pagina : Vorige  1, 2
AuteurBericht
avatar
Member
Floyd Duncan
Punten : 118
Gender : Male ♂
Age : 23 | 31 okt.
Type : Team Rocket
Rang : Capo
Regions : Hoenn en Kalos
Icon : Arceus
http://pokemon-journey.actieforum.com/t1279-floyd-duncan http://pokemon-journey.actieforum.com/t1370-floyd-s-pokedex

BerichtOnderwerp: Re: Closed - Friendship dies and true love lies.   zo aug 30, 2015 5:13 pm


Strong rule the weak
We came to battle baby We came to win the war. We won’t surrender Till we get what we're lookin for. We can turn you on Or we can turn on you. We're blowing out our speakers There goes the neighbourhood. A little scissor happy Little misunderstood. We're all survivors somehow. We just broke out the pack And I don't need no dogtag. My name is on my back. And you better get me home Before the sun comes up. We stand together. No we're not afraid. We'll live forever.Er kwam geen weerwoord en ook geen verdere commentaar wat hij niet erg vond. Zo zou hij in rust naar binnen kunnen gaan nu die vervelende vogels de boel op stelten zetten. Sommige mensen die koppig genoeg waren bleven zitten en joegen de pokémon weg maar daar had Floyd eerlijk gezegd geen zin in. Een goede koffie zou door de sfeer en vogels worden verpest. De beste optie was dan ook naar binnen gaan, precies wat hij deed terwijl dat de andere weer wat lag te grommen tegen zijn pokémon.
Uiteindelijk wanneer hij klaar was met grommen en Floyd onderweg was naar binnen kwam er toch een weerwoord. Uiteraard had hij niet eerlijk geantwoord, maar dan kon je niemand nog geloven. Iemand die zei van Team Rocket te zijn kon ook gerust liegen. ‘Daarom stel je vragen en denk je er zo achter te kunnen komen?’ vroeg hij hem. ‘Dan ga je misschien denken dat ik tot die organisatie behoor zonder werkelijke feiten.’ Zolang je niet iemand het uit zijn eigen mond hoorden zeggen of het zwart op wit zag kon je eigenlijk niks geloven.
Ondertussen had de serveerster hun koffie aan één tafel gezet en de jongen ging werkelijk gewoon zitten aan de tafel waar hun drinken was neergezet. Hij was gewoon gaan zitten. Zo maar omdat zijn drinken daar stond. Geen rekening houdend met wat Floyd misschien wilde. De man ging dan ook niet zitten op de stoel die over de andere stond maar keek naar de jongen die daar rustig zat. Wat wilde hij nu graag zijn koffie pakken om ergens anders te kunnen gaan zitten. De koffie gewoon laten voor wat het was beschouwde hij al zonde en hij zou er ook geen nieuwe bestellen. ‘En je gaat daar zitten omdat,’ vroeg hij de andere dan ook terwijl hij die strak aan keek.That's how it has always been.

_________________


"I am not saying let's kill all the stupid people. I'm just saying let's remove all the warning labels and let the problem sort itself out."
♥️ Flarcus ♥️
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
avatar
Member
Averill Stanwick
Punten : 192
Gender : Male ♂
Age : 21 Jaar
Type : Ranger
Rang : Grand Ranger
Regions : Hoenn en Kalos
Icon : Dragonite
http://pokemon-journey.actieforum.com/t3115-averill-stanwick#62576 http://pokemon-journey.actieforum.com/t3114-averill-s-pokedex

BerichtOnderwerp: Re: Closed - Friendship dies and true love lies.   zo aug 30, 2015 5:37 pm


Als weerwoord op de kans dat de ander zou liegen dat hij erin zat vroeg hij of hij er via vragen te stellen achter wilde komen. Instemmend knikte hij ter vaststelling en had het vocaal willen bevestigen, maar het leek er duidelijk op dat hij nog niet uitgesproken was. De ander beweerde dan dat hij zou denken dat hij tot Team Rocket behoorde zonder daadwerkelijke feiten te hebben, maar had je die dan? Ze hadden enkele kenmerken, maar niet genoeg om erachter te komen dat ze erin zaten, tenzij je hun dagenlang zou achtervolgen of iets dergelijks. Dat zou hij best kunnen doen, al zou hij dan vaak wisselen tussen zijn team, want anders zou hij flink wat honger lijden. Dat terzijde had de ander zeker een goede opmerking gemaakt en moest hij er even over nadenken, voordat hij een tegenwoord had op de ander. “Als ik het zeker wil weten kan ik ook dieper graven naar informatie zonder je te hoeven ondervragen,” Niet een zin die een Ranger snel zou uitspreken, maar hij had eenmaal prima zintuigen die de ander konden opsporen, en natuurlijk had hij zijn Pokémon daarvoor.
Toen hij eenmaal zat aan het tafeltje, kreeg hij verder geen opmerking over wat hij betreft Fletchling gezegd had. Er werd hem enkel een strakke blik toegeworpen door de ander die vervolgens vroeg waarom hij daar besloot te zitten. Dát was een vreemde vraag en met een lichte frons keek hij de ander aan, terwijl hij zijn vingertoppen tikte tegen de warme beker waar zijn dampende koffie in zat. “Omdat hier mijn koffie werd geplaatst. Is dat… vreemd? Ga je trouwens niet drinken van je eigen dan?” Elke soortgenoot vertoonde dit gedrag en dronk gewoon zijn koffie op de plek waar deze werd geplaatst zonder daar een vreemde opmerking over te maken, dus zag hij het probleem er niet direct van in. Terwijl hij wachtte op de reactie van de ander blies hij inmiddels wat damp weg wat boven de koffie cirkelde, gezien het zij neus teveel prikkelde. De aroma van de koffie was immers al sterk voor een ‘normale’ nes, maar voor zijn gevoelige stak het ver boven de andere geuren uit. Daar was hij niet heel gewend aan.

_________________

We'll run, we'll dance, we'll fly.
This is our time.
We'll stay all day, all night,
Side by side.

C'mon, we're gone.
So put your hand in mine.
Pushing on towards the sun.
Let's come undone.


Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
avatar
Member
Floyd Duncan
Punten : 118
Gender : Male ♂
Age : 23 | 31 okt.
Type : Team Rocket
Rang : Capo
Regions : Hoenn en Kalos
Icon : Arceus
http://pokemon-journey.actieforum.com/t1279-floyd-duncan http://pokemon-journey.actieforum.com/t1370-floyd-s-pokedex

BerichtOnderwerp: Re: Closed - Friendship dies and true love lies.   zo aug 30, 2015 5:47 pm


Strong rule the weak
We came to battle baby We came to win the war. We won’t surrender Till we get what we're lookin for. We can turn you on Or we can turn on you. We're blowing out our speakers There goes the neighbourhood. A little scissor happy Little misunderstood. We're all survivors somehow. We just broke out the pack And I don't need no dogtag. My name is on my back. And you better get me home Before the sun comes up. We stand together. No we're not afraid. We'll live forever.Natuurlijk moest de andere een andere manier hebben om erachter te komen, hij zou dan gaan zoeken naar verdere informatie over Floyd. ‘Maar natuurlijk geweldig plan, ik zou dat vooral doen als ik jou was,’ zei hij wanneer dat hij even met zijn ogen zou rollen. Het ging niet zo zeer ergens op papier staan. Nee joh, het stond in grote letters op zijn pas geschreven. ELITE OFFICER. Kuch.
Ook binnen verliep het niet zoals Floyd gehoopt had want de andere was rustig gaan zitten. ‘De serveerster zetten gewoon je koffie bij die van mij omdat ze dacht dat we bij elkaar hoorden. Duidelijk is dat niet het geval dus is er geen reden voor jou om daar te gaan zitten,’ beantwoorde hij de vraag van de jongen. Hij had maar al te graag zelf zijn koffie verplaatst zonder er woorden aan vuil te maken. Waarschijnlijk begreep de andere persoon dan niet waarom hij het deed maar wat maakten dat uit. Nu moest hij echter de andere weg zien te krijgen van zijn plek. Floyd was ook niet van plan om te gaan zitten voor de andere weg was dus bleef hij recht staan. Hij wilde er zelfs zijn koffie voor koud laten worden.


That's how it has always been.
[/quote]

_________________


"I am not saying let's kill all the stupid people. I'm just saying let's remove all the warning labels and let the problem sort itself out."
♥️ Flarcus ♥️
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
avatar
Member
Averill Stanwick
Punten : 192
Gender : Male ♂
Age : 21 Jaar
Type : Ranger
Rang : Grand Ranger
Regions : Hoenn en Kalos
Icon : Dragonite
http://pokemon-journey.actieforum.com/t3115-averill-stanwick#62576 http://pokemon-journey.actieforum.com/t3114-averill-s-pokedex

BerichtOnderwerp: Re: Closed - Friendship dies and true love lies.   zo aug 30, 2015 6:25 pm


De sarcasme was makkelijk terug te vinden in de stem van de ander, nadat hij zijn antwoord op de ander gegeven had. Natuurlijk bracht hij zichzelf daarvoor in de problemen, al zou het niet de eerste keer zijn geweest en had hij het er wel over. Daarbuiten intimideerde de ander met zijn Pokémon hem niet al té veel dat hij als een Growlithe met zijn staart tussen zijn poten zou vluchten, of ter plekke zijn blaas zou legen. Niets van zulk gedrag lokte de ander bij hem uit. Verder reageerde hij er echter niet meer op, gezien ze het gebouw weer in liepen om een discussie te houden over het feit dat hij ergens zat. Een plek waar nota bene zijn koffie was neergezet, maar ook die van de ander, gezien de serveerster dacht dat ze bij elkaar hoorde. Al vertelde hij dat laatste zelf bij, en het leek erop dat hij hem weg wilde hebben, maar… waarom? Ze hadden buiten al een conversatie gevoerd, dus waarom konden ze het niet hier vervolgen? Zijn blik gleed enkel kort naar de been van de ander en het feit dat de ander zonet twee stoelen bezet gehouden had. Dat scheen duidelijk niet het probleem te zijn, echter. “Kan hetzelfde over jou zeggen, maar… goed, ik ga wel ergens anders zitten, maar…. Bewijs mij ter plekke dan dat je bij Team Rocket hoort, zonder te stelen of andere criminele activiteiten uit te voeren,” stelde Averill voor, die zijn handen ditmaal rond zijn kop koffie legde en naar hem glimlachte, “Dat scheelt al een langdurige conversatie die ik normaal gesproken met je zou willen houden,”

_________________

We'll run, we'll dance, we'll fly.
This is our time.
We'll stay all day, all night,
Side by side.

C'mon, we're gone.
So put your hand in mine.
Pushing on towards the sun.
Let's come undone.


Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
avatar
Member
Floyd Duncan
Punten : 118
Gender : Male ♂
Age : 23 | 31 okt.
Type : Team Rocket
Rang : Capo
Regions : Hoenn en Kalos
Icon : Arceus
http://pokemon-journey.actieforum.com/t1279-floyd-duncan http://pokemon-journey.actieforum.com/t1370-floyd-s-pokedex

BerichtOnderwerp: Re: Closed - Friendship dies and true love lies.   zo aug 30, 2015 6:52 pm


Strong rule the weak
We came to battle baby We came to win the war. We won’t surrender Till we get what we're lookin for. We can turn you on Or we can turn on you. We're blowing out our speakers There goes the neighbourhood. A little scissor happy Little misunderstood. We're all survivors somehow. We just broke out the pack And I don't need no dogtag. My name is on my back. And you better get me home Before the sun comes up. We stand together. No we're not afraid. We'll live forever.


De jongen zijn opdracht voor hem was zeker wat je kon noemen vreemd. Floyd trok dan ook een wenkbrauw op. ‘Serieus? Je bent werkelijk serieus?’ Meteen schudde de zwart harige zijn hoofd en keek hij even de andere kant op. Dit waren nu eenmaal de types die hij altijd scheen tegen te komen. Hij was er in ieder geval van overtuigd dat hij dus echt bij Team Rocket hoorden. Natuurlijk kon Floyd toegeven maar sinds zijn nieuwe rang kon hij het moeilijk van de daken gaan beginnen roepen. ‘Wat is er zo moeilijk aan de woorden niet in Team Rocket?’ vroeg hij de andere vragend. De andere had enkel maar een glimlach op zijn gezicht gehad maar Floyd keek hem wat zuur aan. Zijn armen begonnen door het recht staan weer een zeer te doen maar het was vooral de stekende pijn in zijn knie die heel de situatie niet beter maakten. ‘Ik weet niet of je het beseft, maar het is niet omdat je een vermoede hebt dat het ook meteen de waarheid is.’


That's how it has always been.
[/quote]

_________________


"I am not saying let's kill all the stupid people. I'm just saying let's remove all the warning labels and let the problem sort itself out."
♥️ Flarcus ♥️
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
avatar
Member
Averill Stanwick
Punten : 192
Gender : Male ♂
Age : 21 Jaar
Type : Ranger
Rang : Grand Ranger
Regions : Hoenn en Kalos
Icon : Dragonite
http://pokemon-journey.actieforum.com/t3115-averill-stanwick#62576 http://pokemon-journey.actieforum.com/t3114-averill-s-pokedex

BerichtOnderwerp: Re: Closed - Friendship dies and true love lies.   zo aug 30, 2015 7:48 pm


Zijn voorstel zorgde direct voor een verbaasde reactie bij de ander wat deels verbazingwekkend was, maar ook voorspelbaar. Als hij volledig aannam dat de ander in die organisatie zat dan had hij ook in zulke situatie op een verontwaardigende wijze gereageerd, zeker in de ogen van een Ranger. Het was niet de bedoeling dat je rivaal over je lidmaatschap wist. Dit was echter ook het type reactie van een ‘onschuldig’ persoon, die dus niet in Team Rocket zat en niet zijn vraag wilde beantwoorden, puur omdat hij er niet in zat. Nadrukkelijk beweerde hij niet in de organisatie te zitten, maar áls hij die zin nooit uitgesproken had wist hij minder snel zijn vermoeden vast te stellen, want de ander sprak letterlijk uit dat hij er dus ‘niet’ in zat. Daarvoor had hij er nogal om heen zitten praten om toe te geven dat hij erin zat. Dat was een teken. Ook had hij niet zeer impulsief op zijn beschuldiging gereageerd, maar vrij kalm en beheerst. Averill gaf toe nog niet geheel vast te kunnen stellen dat hij een TR-lid voor zijn neus had staan, maar gezien hij al wat tekens gezien had zou hij enkel zijn aandacht op de ander versterken. Terwijl de ander tekenen van pijn vertoonde en dus door zichzelf te verdedigen het enkel zich moeilijker dus maakte. Zijn koppigheid kwam hem nog te duur te staan, puur omdat hij niet tegenover hem wilde zitten zolang hij daar zat. “Ik heb mijn aanbod bekend gemaakt, maar wie zegt dat je het niet kan gebruiken om je onschuld te bewijzen?” sprak Averill, en nam zijn allereerste slok van het bittere spul. Hij wist zijn gezicht in de plooi te houden, ondanks diens vreemde smaak die gek genoeg na een tweede slok veel lekkerder smaakte.

_________________

We'll run, we'll dance, we'll fly.
This is our time.
We'll stay all day, all night,
Side by side.

C'mon, we're gone.
So put your hand in mine.
Pushing on towards the sun.
Let's come undone.


Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
avatar
Member
Floyd Duncan
Punten : 118
Gender : Male ♂
Age : 23 | 31 okt.
Type : Team Rocket
Rang : Capo
Regions : Hoenn en Kalos
Icon : Arceus
http://pokemon-journey.actieforum.com/t1279-floyd-duncan http://pokemon-journey.actieforum.com/t1370-floyd-s-pokedex

BerichtOnderwerp: Re: Closed - Friendship dies and true love lies.   zo aug 30, 2015 8:15 pm


Strong rule the weak
We came to battle baby We came to win the war. We won’t surrender Till we get what we're lookin for. We can turn you on Or we can turn on you. We're blowing out our speakers There goes the neighbourhood. A little scissor happy Little misunderstood. We're all survivors somehow. We just broke out the pack And I don't need no dogtag. My name is on my back. And you better get me home Before the sun comes up. We stand together. No we're not afraid. We'll live forever.


Het Rangertje wist echt van geen ophouden. Hij bleef maar door gaan en door gaan en wilde koste van het koste zijn gelijk krijgen en blijven zitten waar hij zat. De enige reden dat hij daar nog recht stond en niet ergens anders kon gaan zitten kwam door zijn fucking krukken en hij zag het nog niet echt zitten om die dingen opzij te leggen zodat hij zijn koffie kon vast nemen.
‘Weet je freak, je bent het op het moment aan het pushen wat geen slim idee is,’ zei hij met vernauwde ogen terwijl hij de andere aan keek. Ondanks dat hij niet van de situatie genood en gek werd van zijn knie bleef hij kalm en beheerst praten. Hij wilde geen hele show opvoeren in het pokémon venter waar er tal van andere mensen zaten die het niet allemaal moesten zien. Dat zou nooit goede gevolgen hebben. ‘Neem die koffie van je mee, ga ergens anders zitten en laat me met rust want zoals je ziet heb ik die mogelijkheid niet.’ Floyd ging niet meer in op het wel of niet van Team Rocket zijn. Hij wilde gewoon zijn koffie kunnen op drinken en dat was het. Door heel het gedoe was zelfs zijn koffie waarschijnlijk al koud geworden waardoor hij er een nieuwe kon gaan bestellen. ‘En ik zou dat maar snel doen voor dat er ongelukken gebeuren.’


That's how it has always been.
[/quote]

_________________


"I am not saying let's kill all the stupid people. I'm just saying let's remove all the warning labels and let the problem sort itself out."
♥️ Flarcus ♥️
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
avatar
Member
Averill Stanwick
Punten : 192
Gender : Male ♂
Age : 21 Jaar
Type : Ranger
Rang : Grand Ranger
Regions : Hoenn en Kalos
Icon : Dragonite
http://pokemon-journey.actieforum.com/t3115-averill-stanwick#62576 http://pokemon-journey.actieforum.com/t3114-averill-s-pokedex

BerichtOnderwerp: Re: Closed - Friendship dies and true love lies.   zo aug 30, 2015 8:48 pm


Een nieuw teken van liegen kwam naar voren, gezien hij het onderwerp vermeed en vervolgens naar hem zat te dreigen. Het moest een wonder zijn dat hij kalm blijf, want gezien zijn blessure en de druk die op zijn armen toenam leed hij veel pijn. Onder andere omstandigheden had hij direct zijn zitplaats verlaten met de koffie, zodat hij verlost zou zijn van die druk, maar in dit geval wilde hij kosten wat het kost een antwoord krijgen. Een simpele ‘ja’ of ‘nee’, zonder zulk gedrag te vertonen. Nogmaals nam hij een slok van zijn warme kop koffie, terwijl de ander een soort stille wanhoop uitstraalde om gewoon zijn zin te kunnen krijgen en dus te kunnen zitten met zijn koffie. Hij besloot er ook niet op te reageren en wilde zijn aanzoek niet voor de derde keer zitten herhalen om aan de ander duidelijk te maken dat hij hem enkel bewijs moest leveren. Ditmaal niet omdat hij dat amper deed, maar juist wel, al liet hij niets van zijn vermoedens blijken en wachtte hij geduldig tot de ander al zijn frustraties op hem afgevuurd had. Normaal gesproken had hij allang agressief uitgehaald, maar dit was één van die momenten dat hij juist zichzelf dwong om kalm te blijven en niet te laten beïnvloeden door de ander zijn woorden of bedreigingen. Het was een situatie waarin hij enorm neergehaald kan worden of juist profijt aan had; er was geen tussenweg. Net alsof een hongerige Seviper zijn tanden in hem schijn te zetten, terwijl hij aan de rand van een klif verkeerde. Een intimiderend, angstaanjagende situatie waarbij het duidelijk leek wie de verliezende partij was, maar door slim te spelen kon hij zijn zin krijgen en eindigde de donker gekleurde slang als zijn voer. “Oké, dan… Bedankt voor je medewerking,” sprak hij, schoof naar achteren en greep zijn koffie met eén hand vast, terwijl hij alweer naar een andere tafel liep die wat verder van de ander af zat, “TR-lidje,” Als hij alle tekens van liegen samen voegde kon hij wel tot de conclusie komen dat het een Team Rocket-lid was. De ongure sfeer die over hem heen zat, het gebrek aan de metalen geur van gymbadges, het feit dat hij zichzelf kalm verdedigde en na een poging tot het spelen van zijn eigen spel besloot om het onderwerp te vermijden in combinatie met meerdere bedreigingen. Het gebaar dat hij toch op was gestaan moest duidelijk zijn voor de ander, want hij hield zich wel aan de afspraken. Eenmaal een nieuwe zitplaats gevonden nam hij zwijgend plaats en nam weer een slok van de koffie.

_________________

We'll run, we'll dance, we'll fly.
This is our time.
We'll stay all day, all night,
Side by side.

C'mon, we're gone.
So put your hand in mine.
Pushing on towards the sun.
Let's come undone.


Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
avatar
Member
Floyd Duncan
Punten : 118
Gender : Male ♂
Age : 23 | 31 okt.
Type : Team Rocket
Rang : Capo
Regions : Hoenn en Kalos
Icon : Arceus
http://pokemon-journey.actieforum.com/t1279-floyd-duncan http://pokemon-journey.actieforum.com/t1370-floyd-s-pokedex

BerichtOnderwerp: Re: Closed - Friendship dies and true love lies.   vr sep 04, 2015 4:59 pm


Strong rule the weak
We came to battle baby We came to win the war. We won’t surrender Till we get what we're lookin for. We can turn you on Or we can turn on you. We're blowing out our speakers There goes the neighbourhood. A little scissor happy Little misunderstood. We're all survivors somehow. We just broke out the pack And I don't need no dogtag. My name is on my back. And you better get me home Before the sun comes up. We stand together. No we're not afraid. We'll live forever.


Blijkbaar had Floyd laten weten dat hij gelogen had en daar was de anderen achter gekomen. Wel goed voor hem. In ieder geval ging de andere weg zodat hij in rust zou kunnen drinken. ‘Ik zou maar niet te blij zijn met die kennis,’ sprak hij terwijl hij de andere een dreigende blik gaf maar de rust was er nog altijd in te vinden. Als blikken konden doden dan was dat er zo één geweest. De andere had geen idee tegen wie hij precies bezig was. Voor anderen kon Floyd gerust gewoon één of andere Grunt zijn en niet veel betekenen binnen in het Team. Voor het moment kon het geen kwaad als mensen dat dachten. Hij was in ieder geval niet van plan om nog langer recht te blijven staan. De andere persoon was aan een tafel gaat zitten en Floyd deed niet eens de moeiten om te zien waar dat hij was gaan zitten. Hij zetten zich gewoon neer aan de tafel voor zijn koffie en door enkel zijn handen ertegen te houden wist hij al dat de drank koud geworden was, om die reden bestelde hij er een nieuwe.


That's how it has always been.

_________________


"I am not saying let's kill all the stupid people. I'm just saying let's remove all the warning labels and let the problem sort itself out."
♥️ Flarcus ♥️
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoud

BerichtOnderwerp: Re: Closed - Friendship dies and true love lies.   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Closed - Friendship dies and true love lies.
Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 2 van 2Ga naar pagina : Vorige  1, 2
 Soortgelijke onderwerpen
-
» I love you, son. [&Teemo]

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Pokémon Journey :: ► WELCOME TO THE POKÉMON WORLD :: Kalos :: Vaniville Town-
Ga naar: